Over ons


Over ons


CV WOUTER WIERDA

Saxofonist
Toen Wouter 15 jaar was begon hij met saxofoon spelen. Op zijn 18e won hij een derde prijs in het Benelux amateur concours voor saxofonisten. Na het behalen van zijn Atheneum diploma studeerde Wouter aan het conservatorium te Utrecht bij Jan Menu, Piet Noordijk en Toon Roos en behaalde in 1995 het DM (docerend) en in 1997 cum laude het UM (uitvoerend) diploma.

Sideman
Wouter speelt op feesten en op festivals, in clubs en in het theater. Zijn geluid is te horen op CD, radio, televisie en in films. Hij speelde met allerlei artiesten, – van Vader Abraham tot Michiel Borstlap, van Herman Brood tot Funckarma – en met talloze bandjes, zoals The Dutch Jazz Trio, Cookerhood, Secrets, Ome Cor Show, the Embers en BYentl.

Bandleider
Met zijn groep First Circle nam hij de CD ‘Water Music’ op, waar hij tevens de muziek voor schreef en produceerde. Het engelse blad ‘Jazz UK’ publiceerde over deze CD: “Wouter Wierda, a phenomenal writer and an even more startling soprano/tenor player. These versatile musicians really deserve international exposure. Exquisite!” Tegenwoordig is Wouter actief als bandleider/componist/producer voor het project NEOBASH!, een NU-Jazz project met live-animatie.

Begin 2006 heeft Wouter het spArrow jazz trio opgericht, dat lounge jazz muziek verzorgde op evenementen in o.a. het Concertgebouw, Carre, de RAI, de Westergasfabriek, de Beurs van Berlage, de Jaarbeurs Utrecht, de Doelen Rotterdam maar ook op diverse jazz festivals en o.a. de bruiloft van Phil Collins dochter.

Docent
Wouter geeft sinds 1997 saxofoonlessen, privé en aan de muziekschool in Amstelveen. Hij schrijft arrangementen en partijen, programmeert sounds en beats voor het eigentijdse saxofoonorkest ‘James Pink & The Panter Bond’ wat hij tevens begeleid op keyboard. Hij heeft ook hoofdvak en methodiekles gegeven aan het Conservatorium in Enschede.

Muziektechnologie
Aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht – faculty of Art, Media & Technology, behaalde hij in 2004 het diploma voor ‘Composition en Music Production’ én het Masters of Arts diploma in ‘Sound & Music Production’. In 2006 behaalde hij het tweede fase diploma in ‘Muziek Produktie’.

Elektrische saxofoon
Wouter onderscheid zich als saxofonist door elektronica te integreren in zijn spel. Hij gebruikt de saxofoon om gitaar effecten en synthesizers aan te sturen.

Componist en producer
Wouter is tevens werkzaam als componist en producer. Hij werkte mee aan vele CD’s en produkties. Hij componeerde o.a. muziek voor de documentaires ‘Wetlands-Pantanal’ voor Teleac en ‘Skûtsjesilen: Hardzeilen’ voor Ivo Niehe productions en produceerde o.a. de film ‘Kunst + Religie in Rusland’ voor het Gemeentemuseum Den Haag. Verder maakte hij muziekprodukties voor reclame’s van o.a. Philips en Keune.

Stichting Musica Favela
Wouter is de oprichter van Stichting Musica Favela, een stichting die benefiet muziek/toneel/dans/kunst projecten organiseert voor kinderen in Nederland met een educatief karakter om met de opbrengst hiervan muziek/toneel/dans/kunst projecten gratis te kunnen aanbieden aan de kinderen in de Favela’s van Rio de Janeiro.